Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 september 2009

155.087 paar ogen en oren van start

Vrijdagavond 25 september heeft D66 lijsttrekker Olaf Prinsen in winkelcentrum De Eglantier met een speech de aftrap gegeven voor de actie 155087 paar ogen en oren. De Maten was de eerste wijk die de Democraten met hun caravan bezochten. D66 gaat de komende maanden naar alle 23 dorpen en wijken van Apeldoorn. Zij zijn met hun actie op zoek naar de visie van Apeldoorners op hun stad.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

In zijn toespraak gaf Prinsen aan waarom D66 met de actie is begonnen: “Te vaak wordt er gekeken naar wat er buiten Apeldoorn van onze stad gevonden wordt en naar wat onze stad mist ten opzichte van andere steden. Maar er wonen 155.087 mensen in Apeldoorn en dat is niet voor niets. Laten we kijken wat de kwaliteiten van Apeldoorn zijn, waarom die mensen hier wonen. En laten we ervoor zorgen dat die kwaliteiten geen acht krijgen van de inwoners, maar een tien. Zo maken we Apeldoorn uniek, door de eigen identiteit uit te vergroten. Wij zoeken de komende maanden de mensen op om te horen wat hun visie is op de kwaliteiten van Apeldoorn.”

Zaterdag werd de actie vervolgd in de wijk De Sprengen en stond de caravan bij Schouwburg Orpheus. Het schema voor de komende weken is te vinden op www.155087paarogenenoren.nl.