Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 juli 2009

D66 Apeldoorn lanceert plan Caterplein

De fractievoorzitter van D66 Paula Donswijk lanceerde tijdens de conferentie “Netwerken in Apeldoornse Buurten” een plan om het Caterplein te verbinden met het Cultuurkwartier.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Paula Donswijk: “er wordt gesproken over de Van Berlolokatie, dat is het gebied rond V en D, en ook een andere aankleding van het Marktplein staat in de belangstelling. Laten we het Caterplein in die ontwikkelingen meenemen en daarmee tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het Cultuurkwartier vergroten.

“Wij denken daarbij aan het vergroten van het Caterplein door het weghalen van een deel van de bebouwing op de punt Hoofdstraat/Nieuwstraat. Daarmee verkort je de toegangsroute tot het plein, een psychologisch belangrijke factor en daardoor zal de al bestaande horeca beter uit de verf komen”, aldus Paula Donswijk.

 Donswijk: “Voor de fietsenstalling zou een andere oplossing bedacht moeten worden, zodat de toegang tot het ACEC gebouw in de plannen meegenomen kan worden. Qua invulling van het gebied zou je kunnen denken aan het verbinden van cultuur en horeca. Dan denken wij in ieder geval aan gezellige terrassen en groen. Als er maar een plein ontstaat, waar iedereen ook overdag graag naartoe gaat”.