Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 januari 2018

Lijsttrekker Maarten van Vierssen ontvangt verkiezingsprogramma 2018-2022

Op een drukbezochte nieuwjaarsborrel op zondag 14 januari nam D66 lijsttrekker Maarten van Vierssen officieel het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma 2018-2022 in ontvangst. D66 kiest onder meer voor goed werk, goede zorg en goed onderwijs. “Onze ambitie is hoog, de resultaten waren goed en dat doen we graag nog een keer.”, stelt Van Vierssen, “dit programma weerspiegelt onze optimistische houding.”

 Goed werk, goede zorg en goed onderwijs in Apeldoorn

Lijsttrekker Maarten van Vierssen vervolgt: “Vier jaar geleden werd D66 de grootste partij in Apeldoorn, een historisch resultaat. Apeldoorn staat er mede dankzij D66 beter voor. Het gaat financieel weer beter. De afgelopen periode stond in het teken van het financieel herstel, terwijl de winkel open is gebleven. De opgaven van nu (bijvoorbeeld de decentralisaties) zijn aangepakt en er is gewerkt aan een mooier Apeldoorn voor de toekomst. Hier mag u ons, als grootste partij, op afrekenen. Wij hebben verantwoordelijkheid genomen en ik ben trots op alles wat de afgelopen vier jaar bereikt is.”

“We zijn goed op weg met Apeldoorn. Het komt er nu op aan. Wij willen een gemeente waar iedereen zich vrij voelt, thuis voelt en meedoet. Waar we elkaar vertrouwen. Waar we onrecht en onzin bestrijden. Wij blijven doen wat Apeldoorn sterk maakt: werken aan kansen voor iedereen.” Aldus de lijsttrekker van D66 Apeldoorn: Maarten van Vierssen.

Goed werk

De belangrijkste reden om nieuwe groei na te jagen, is dat deze groei leidt tot werk. Werk dat kans biedt voor ontplooiing, dat leidt tot zelfredzaamheid en bijdraagt aan geluk. Apeldoorn groeit naar 100.000 banen. We blijven de MKB-vriendelijkste stad van Nederland. Van aantrekkelijke winkelstraten tot prettig wonen en werkenin het groen.

Zorg voor iedereen

Zorg is toegankelijk voor iedereen en van hoge kwaliteit. Laten we dat gemakkelijker maken door een goed bereikbaar zorgpunt van de gemeente op te richten die iedereen wegwijs maakt, van zorgprofessional tot bezorgde buren. Als kwetsbare patiënt of betrokken mantelzorger voelt u zich vast weleens onbegrepen, of vertwijfeld over wie echt kan helpen. Wij plakken geen pleisters, we gaan voor goede zorg.

Onderwijs voor iedereen

Gedwongen thuiszitten is voor D66 onacceptabel. Passend onderwijs, studentenhuisvesting en een gezonde leeromgeving  met onderwijs als motor voor groei en kansengelijkheid.

Het programma van D66 Apeldoorn is te vinden op: d66apeldoorn.nl/programma