Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 januari 2019

Luchtvaart: Apeldoornse en Haagse fractie op één lijn

Tijdens de bespreking over de ontwikkelingen van de luchtvaart heeft D66 Apeldoorn aangegeven dat wij nauw contact onderhouden met de fractie van D66 in de Tweede Kamer over dit onderwerp. In een brief aan hen hebben wij aangegeven dat wij ons grote zorgen maken over de ongebreidelde groei en alle nadelige gevolgen die deze groei heeft.

Onze zorgen hebben wij ook uitgesproken tijdens de vergadering op 10 januari jongstleden. Wij hebben gewezen op de nadelige gevolgen voor het milieu en leefomgeving, op de klimaatdoelstellingen en de CO2 uitstoot en niet in het minst de gevolgen voor werkgelegenheid en economie op de Veluwe.

Uit de bijgesloten brief die wij ontvangen hebben van Jan Paternotte blijkt dat de Apeldoornse en Haagse fractie op één lijn zitten. Het is tijd om nu in te zetten op een vergroening en verduurzaming van de luchtvaart, geen ongebreidelde groei en zoeken naar alternatieven. De verplaatsing van de luchthaven Schiphol naar de Noordzee wordt (weer) onderzocht en diverse andere maatregelen zullen ook getroffen gaan worden.

Wij blijven nauw contact houden met betrekking tot dit belangrijke dossier om zo die betrokkenheid die wij voelen en invloed die wij hebben uit te oefenen bij de ontwikkeling van de luchtvaart.

Lees hier de brief van Jan Paternotte, woordvoerder in de Tweede Kamer