Steun ons en help Nederland vooruit

Ahmet Alkas

Fractievertegenwoordiger

Ik ben Ahmet Alkas, fractie vertegenwoordiger voor D66 in Apeldoorn. Ik ben getrouwd en heb 2 fantastische jongens. Ik ben in 1966 geboren in een klein dorpje in het oosten van Turkije in de provincie Erzincan maar opgegroeid in Apeldoorn. Sinds 1975 woon ik in onze mooi gemeente Apeldoorn.

Waarom D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat D66 de enige partij is die sociaal én liberaal is. Mensen helpen waar het moet, en loslaten waar het kan. Vertrouwen op eigen kracht. D66 is ook een realistische partij, gaat met zijn tijd mee en kent geen dogma’s.

Waarom Apeldoorn?

Ik heb altijd in Apeldoorn gewoond omdat Apeldoorn mijn thuis is. Apeldoorn is een mooi dorp in het groen en je hebt veel ruimte om je heen. Het is ook een mooi dorp voor gezinnen met kinderen, die veilig kunnen opgroeien.

Werk

Ik werk in het dagelijks leven als adviseur voor Van Buuren technische groothandel. Ik adviseer bouwbedrijven in hang en sluitwerk, toegangscontrole en vluchtweg techniek. En dit werk doe ik al 25 jaar.

Speerpunten

Als fractie vertegenwoordiger wil ik mij inzetten voor de mensen die in de gemeente Apeldoorn wonen, werken en recreëren. Ik zal mij dan voornamelijk willen inzetten voor meer woningbouw en dat met behoud van de groene karakter van Apeldoorn. Naar mijn idee zijn er veel inbreidingsmogelijkheden om de benodigde woningen in Apeldoorn te bouwen.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in Apeldoorn is het Mheen Park, omdat ik mijn jeugd daar heb doorgebracht. Soms kom ik in het park en zie die bomen waar ik met mijn vrienden voetbal heb gespeeld.

Portefeuilles: Ruimtelijke ordening, Openbare ruimte/B&O/groen en Bouwzaken.
Wijken / dorpen: Osseveld- Woudhuis, WWNA (Wenum Wiesel) en Zevenhuizen – Zuidbroek.

Meer van Ahmet Alkas