Steun ons en help Nederland vooruit

Bouwien ten Bokum

Lijsttrekker

Mijn naam is Bouwien ten Bokum, 48. Ik ben lijsttrekker van D66 Apeldoorn.


Waarom D66?
Ik ben destijds lid geworden, omdat ik van mening ben dat we vaak dingen vanzelfsprekend vinden, die dat niet altijd zijn. Ik vind democratie een groot goed, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Daarom ben ik politiek actief. D66 sluit aan bij mijn progressieve liberale moraal. D66 staat voor mij voor vrijheid en verantwoordelijkheid, voor common sense en mildheid.

Waarom Apeldoorn?
Zeventien jaar geleden ben ik in Apeldoorn-west neergestreken, een fijne plek voor mijn kinderen om op te groeien. Alle voorzieningen en culturele activiteiten om de hoek, gecombineerd met het mooiste landschap van Nederland. Ik kan me geen fijnere woonomgeving voorstellen.

Werk en studie
Op de TU Delft heb ik Bouwkunde gedaan. Ik ben afgestudeerd in de richtingen architectuur en stedebouwkunde. Na banen in Rotterdam en Amsterdam heb ik vanaf 2006 voor de gemeente Apeldoorn gewerkt als stedebouwkundige en beleidsadviseur cultuur. Zinvol werk bij een fijne organisatie, om onze mooie stad nog aantrekkelijker te maken. Inmiddels werk ik in Kampen, waar ik als strategisch bestuursadviseur ‘mijn’ wethouder adviseer over strategische en bestuurlijke vraagstukken. Daarnaast adviseer ik in mijn vrije tijd in de welstandscommissie van Lelystad en ben bestuurder bij het Kunstenhuis, Cultureel Centrum in Zeist en de Bilt.

Speerpunten
Ik ben op zijn best als het gaat over de inhoud van de politiek. Duurzaamheid, Kunst en Cultuur, Wetenschap, Inclusie en Emancipatie zijn onlosmakelijk met mijn leven verbonden. Mijn vakkennis en ervaring in gemeenteland wil ik heel graag benutten voor de stad en samenleving waar ik me thuis voel.  In het bestuur van D66 houd ik me bijvoorbeeld bezig met het afstemmen met onze fractie, het bedenken van themabijeenkomsten of het opstellen van het verkiezingsprogramma.

Favoriete plek
In de zomer ben ik vaak op het water te vinden, maar ’s winters vind ik het heerlijk om met mijn vriendin en onze hond vanuit huis te wandelen naar Hoog Soeren, daar neer te strijken voor een ontbijtje met een krantje.

Meer van Bouwien ten Bokum