Steun ons en help Nederland vooruit

Dennis Russchen

Raadslid en Fractievoorzitter

Ik ben Dennis Russchen, raadslid voor D66 in Apeldoorn

Waarom D66?
D66 is dé partij met een sociaalliberale inslag, die problemen op een progressieve wijze aanpakt.

Waarom Apeldoorn?
Apeldoorn is dé groene hoofdstad van de Veluwe.

Studie en werk
Van 2006 tot 2011 heb ik zowel Internationale betrekkingen & internationale organisatie als Internationaal & Europees recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens heb ik van 2011 tot 2013 een (duale) post-master gevolgd aan de Academie voor Overheidsjuristen in Den Haag. Naast mijn werkzaamheden als gemeenteraadslid ben ik nu werkzaam als jurist bij De Nederlandsche Bank.

Speerpunten
Als gemeenteraadslid vind ik het belangrijk te luisteren naar signalen uit de samenleving en deze om te zetten naar concrete aanpassingen in gemeentelijk beleid. Wanneer een wijziging van een bestemmingsplan wordt besproken, ga ik naar de mensen toe die geraakt worden door dit plan en ga ik het gesprek met ze aan over hun belangen en wensen. Vervolgens is het onze taak als D66 om in de gemeenteraad te zorgen voor een evenwichtig bestemmingsplan dat recht doet aan alle betrokken belangen.

Daarnaast maak ik mij hard voor een financieel gezonde gemeente. Ik probeer daar een bijdrage aan te leveren door het financiële beleid van de gemeente kritisch te volgen, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de begroting en de jaarrekening. Langs deze weg probeer ik van Apeldoorn een nog mooiere gemeente te maken.

Favoriete plek
De bossen bij Paleis het Loo.

Meer van Dennis Russchen