Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Haris Skalonjic, raadslid voor D66 in Apeldoorn

Waarom D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat het voor mij het bewijs was dat een sociaal hart en een liberale gedachte elkaar niet hoeven uit te sluiten, maar elkaar juist kunnen versterken. D66 durft verder te denken en breder te kijken; traditie is op zichzelf nooit een argument. Daarnaast is het een echte middenpartij, want vaak zijn problemen complexer dan de oplossingen uit de flanken doen vermoeden.

Waarom Apeldoorn?

Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Tussendoor heb ik 2,5 jaar in Amsterdam op kamers gewoond, maar wel altijd met het idee dat ik weer terug zou komen. Apeldoorn heeft op de een of andere manier de balans gevonden tussen de Randstedelijke allure en een dorpse kalmte. Gretig en ambitieus, maar nuchter. Bovendien is het gewoonweg mijn thuis; met familie, vrienden en herinneringen.

Studie en werk

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren in Amsterdam, waar ik ben afgestudeerd in het arbeidsrecht. Na jaren bij de Cantharel in Ugchelen te hebben gewerkt, houd ik mij momenteel bezig met het arbeids- en ontslagrecht bij UWV in Arnhem. Het zijn van jurist zal mij ongetwijfeld af en toe helpen bij mijn werk als raadslid, maar ik ben ervan overtuigd dat alle kennis en iedere ervaring van waarde is in het raadswerk. Ik kom in aanraking met alle facetten van de maatschappij, ook met onderwerpen waar ik nooit weet van had. Ik leer van collega’s in de raad, in het stadhuis, maar vooral van de mensen die direct betrokken zijn. Daar kan geen diploma of titel tegenop.

Speerpunten

In de eerste helft van de raadsperiode heb ik mij vooral ingezet voor het vormgeven van het beleid uit de Participatiewet. Juist op dit onderwerp kunnen dat sociale hart en de liberale gedachte goed samenkomen. Een mooi voorbeeld is ons amendement dat ervoor zorgde dat er bij boetes in de bijstand altijd rekening gehouden moet worden met de beslagvrije voet.
Daarnaast heb ik op verschillende momenten aandacht gevraagd voor een betere dienstverlening vanuit de gemeente, zoals het toestaan van trouwen in de open lucht, het bezorgen van paspoort en rijbewijs, of het tijdig afhandelen van facturen.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in Apeldoorn is de Cantharel in Ugchelen, waar ik 11 jaar lang heb gewerkt. Wanneer je vanaf je 16e ergens werkt, dan neem je dat mee in de rest van je leven. Een dynamische werkplek vol ambitie, waar mensen van alle soorten, maten en achtergronden onder één dak samenwerken. Het is niet alleen de plek waar ik heb geleerd hard te werken, maar ook waar ik onvergetelijke stapavonden heb gehad en mijn beste vrienden heb leren kennen.

Woordvoerder: Werk & Inkomen, Minimabeleid,  Economische Zaken, Veiligheid en Toerisme

Wijken: Apeldoorn Zuid, Hoog Soeren, Brink/Orden.

Meer van Haris Skalonjic