Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben Koen, fractieassistent voor D66 in Apeldoorn

Waarom D66

In 2016 ben ik lid geworden van D66. Waarom? De 5 richtingwijzers van D66 en het eerlijke verhaal hebben mij de doorslag doen geven. Het eerlijke verhaal omdat D66 moeilijke keuzes en discussies niet uit de weg gaat, maar juist met een onderzoekende en genuanceerde blik zoekt naar de beste oplossing. Voor mij zijn bijvoorbeeld de gereguleerde wietteelt en de actieve donorregistratie mooie voorbeelden wat deze partij kan bereiken.

Voor mij zijn de meest sprekende richtingwijzers ‘denk en handel internationaal’ en ‘vertrouw op de eigen kracht van mensen’. Denk en handel internationaal, juist omdat we niet zonder de Europese Unie kunnen. Samenwerken met andere landen is voor mij heel belangrijk! Vertrouw op de eigen kracht van mensen is voor mij waar het sociale en liberale karakter van D66 samenkomt.

Waarom Apeldoorn

Als geboren en getogen Apeldoorner vind ik het toch moeilijk om deze stad te verlaten. Voor mij is dit de ideale stad, alles op fietsafstand en goede treinverbindingen met de randstad. Voor mij zijn er weinig redenen om deze stad (ik vind Apeldoorn toch echt een stad) te verlaten.

Werk en Studie

Naast mijn baan als fractieassistent bij D66 studeer ik Human Resource Management aan het Saxion te Deventer. Een studie, misschien beter bekend als P&O, waarbij alles draait op de kracht van mensen. Werknemers zijn geen robots, maar hebben wensen, idealen en ontwikkelbare kwaliteiten. Daar is ‘ie weer: vertrouw op de eigen kracht van mensen! Of mensen nog zoekende zijn of precies weten waar ze naar toe willen, geef ze een steuntje in de rug en ze kunnen zomaar de top bereiken.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in Apeldoorn is de binnenstad, van de gezellige cafeetjes zoals Finnegans en Fijn tot de mooie gevels en de leuke evenementen zoals het Drankenbootfestijn en Lepeltje Lepeltje: Apeldoorn bruist, steeds meer.

Wij spreken elkaar op: Twitter

Meer van Koen Mookhoek