Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Marco Wenzkowski, raadslid voor D66 in Apeldoorn

Waarom D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat het deze partij is die bij me past, liberaal én sociaal. Daarnaast moderne opvattingen over de maatschappij, die niet stilstaat maar beweegt. Ik heb altijd interesse gehad in politiek.  Mijn stelling is dan ook: “Als je ergens niet mee eens bent, zorg dan ook zelf ervoor om het te veranderen.”

Waarom Apeldoorn?

Ik ben in Apeldoorn geboren en getogen. Geboren in Kerschoten en opgegroeid in Zevenhuizen. Vanaf 2000 woon ik met mijn gezin in het mooie Wenum Wiesel.

Studie en werk

Ik heb energietechniek gestudeerd. Eerst in Apeldoorn en later in andere steden. In mijn dagelijks leven ben ik naast gemeenteraadslid werkzaam als Consultant bij een groot technisch advies- en Project Management bureau. Mijn werkzaamheden aldaar sluiten uitstekend aan bij het gemeenteraadswerk. Altijd verbindingen zoeken en gezamenlijk de beste oplossingen kiezen.

Speerpunten

Als raadslid heb ik mij de afgelopen periode continu hardgemaakt voor ondermeer het onderwijs binnen onze gemeente. Ik vind het enorm belangrijk dat onze kinderen maximaal gebruik kunnen maken van hun individuele opleidingsmogelijkheden, omdat een goede opleiding voorwaarden schept voor een passende baan in de toekomst.

Daarnaast vind ik het altijd belangrijk dat de inwoners in onze gemeente zich uiten in hetgeen zij ervaren of vinden. Dit is per slot van rekening ons democratisch recht. Luisteren naar onze inwoners zal voor mij altijd een speerpunt zijn waarvoor ik mij zal inzetten.

Favoriete plek in Apeldoorn

Ik vind Apeldoorn mooi, omdat het vele kanten kent. Ons centrum is meer ingericht op winkels en het uitgaansleven, maar 3 kilometer uit het centrum kun je midden in de bossen staan. Deze diversiteit maakt Apeldoorn echt uniek.

Portefeuilles: Grondzaken, Groen & Milieu, Onderwijs, Sport, Vastgoed en Wonen

Wijken: Berg en Bos, De Naald, Beemte-Broekland

Meer van Marco Wenzkowski