Steun ons en help Nederland vooruit

Mariëtta Buitenhuis

Fractievertegenwoordiger PMA

27 jaar

Apeldoorn

Ik ben Mariëtta, fractievertegenwoordiger voor D66 in Apeldoorn

Waarom D66?

Vanaf mijn 18e (ik ben nu 23) werk ik voor de D66-fractie in Apeldoorn, waardoor ik de ins en outs van de afdeling in Apeldoorn ken. Ik merkte op de middelbare school dat ik interesse had in politiek en maatschappelijke vraagstukken. Toen ik begon aan mijn rechtenstudie ging mijn aandacht vooral uit naar het staats- en bestuursrecht. D66 spreekt mij aan omdat de partij zich sinds haar oprichting bezig houdt met bestuurlijke vernieuwing en het democratiseren van het politieke stelsel. Ook maak ik me samen met D66 hard voor thema’s als onderwijs, privacy en behoud van de rechtsstaat.

Waarom Apeldoorn?

Ik ben in Apeldoorn geboren en getogen. Diverse malen heb ik een poging gedaan om de stad (ik vind dat we Apeldoorn en stad mogen noemen!) te verlaten, maar dat is telkens mislukt. Met name omdat ik veel plezier heb in mijn werkzaamheden voor D66. Maar ook omdat mijn familie en vrienden hier wonen.

Studie en werk

In 2014 ben ik afgestudeerd als HBO-jurist aan de Hogeschool in Utrecht. Momenteel volg ik de master Staats- en Bestuursrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Speerpunten

In mijn periode als fractievertegenwoordiger heb ik mij hard gemaakt voor veel thema’s op de digitale agenda. Te denken valt aan privacy (bij de drie decentralisaties), maar ook open data en responsible disclosure (een digitale klokkenluidersregeling). Hiervoor wil mij graag blijven inzetten. Ook vind ik het belangrijk dat jongeren zo vroeg mogelijk bij de politiek worden betrokken. Om dat te bewerkstelligen heb ik diverse keren het spel Kruip in de huid van een Raadslid met de fractie voor middelbare scholen georganiseerd.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in Apeldoorn is het centrum. Ik woon en werk (op het raadhuis) hier en vind het fijn dat alles zich in de buurt bevindt: de supermarkt, winkels, maar ook het terras en uitgaansgelegenheden. Bovendien wordt het centrum met de herinrichting steeds mooier en hopelijk een trekpleister voor winkelend publiek en toeristen. Ook kom ik graag tot ontspanning met een wandeling in Paleispark het Loo. En verder hardloop ik graag mijn vaste route langs het kanaal en de Parken. Moeilijk kiezen dus!

Door met een rationele, vrijzinnige blik in het leven te staan en taboes te doorbreken denk ik dat D66 het het ver gaat schoppen!

We spreken elkaar op twitter.

Portefeuilles: Veiligheid, Jeugdzorg en Onderwijs.

Meer van Mariëtta Buitenhuis