Steun ons en help Nederland vooruit

Monique van der Plas

Fractievertegenwoordiger

Waarom D66

Ik wil bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving waar iedereen kansen krijgt en mee kan doen. Bij D66 vind ik de overtuiging én de mensen om dat samen mee te bereiken.

Waarom Apeldoorn

Ik ben in 2008 in Apeldoorn komen wonen en met onze drie kinderen ontdekte ik de schoonheid, de sportmogelijkheden, scholen,  CODA en het centrum. Apeldoorn heeft het allemaal; ze is het bestuurlijk, cultureel en economisch centrum en kent het dorpse gemeenschapsgevoel.

Studie & werk

Ik ben afgestudeerd in de Sociale Psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht met een bijvak Politicologie Vrouw & Beleid aan de Vrije Universiteit. Ik heb in diverse management en directie functies gewerkt bij ING en Grens Wissel Kantoren en ben op mijn veertigste geswitcht naar de lokale overheid, in Almere. Ik had de verantwoordelijkheid voor een stadsdeel en werk nu als de programmamanager, samen met ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen aan de groene en gezonde stad van de toekomst.  

Speerpunten

Door mijn werk, kennis en ervaring heb ik een brede kijk en grote betrokkenheid bij verschillende speerpunten; burgerparticipatie, educatie, sport, cultuur, emancipatie, duurzaamheid,  financiën, inclusie en diversiteit. In mijn rol als fractie vertegenwoordiger verbind ik me hier graag aan.

Favoriete plek

Dat zijn er veel! Ik noem met name het schitterende Boschbad waar ik graag baantjes trek en de kunst in de openbare ruimte waar je langskomt en onverwachts je oog op valt.

Meer van Monique van der Plas