Steun ons en help Nederland vooruit

Paula Donswijk-Bot

Fractievoorzitter

Mijn naam is Paula Donswijk-Bot, D66-fractievoorzitter in Apeldoorn.

Waarom D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat het deze partij is die bij me past, liberaal én sociaal. Daarnaast moderne opvattingen over de maatschappij, die niet stilstaat maar beweegt. De interesse voor politiek kreeg ik van huis uit mee. Niet wegkijken maar meedenken en meedoen.

Waarom Apeldoorn?

Ik ben opnieuw in Apeldoorn gaan wonen voor de liefde. Hoewel hier niet geboren, heb ik er met tussenpozen het grootste deel van mijn leven gewoond.

Studie en werk

Ik ben na de middelbare school gaan werken en met tussenpozen studeren om mijn kennis uit te breiden en te verbreden. Raadslid zijn is een vak apart. Daar kun je geen diploma voor halen. Tegelijkertijd is de valkuil dat door een bepaald beroep uit te oefenen de blik eenzijdig is. Daarom is het goed als binnen een fractie mensen van diverse pluimage zitten. Uiteindelijk zijn we in de eerste plaats volksvertegenwoordiger.

Speerpunten

Deze periode ben ik voornamelijk achter de schermen bezig als vice-raadsvoorzitter en fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad. Dat betekent verbinden, oplossen en aanjagen. Ik heb me hard gemaakt voor de koopzondag omdat ik winkeliers die willen ondernemen een steuntje in de rug wilde geven. Daarnaast voor het Meldpunt Sociaal, dat wordt nu ook opengesteld voor burgers die vastlopen in de zorgbureaucratie. Mijn hart ligt bij kinderen, natuur en cultuurhistorie.

Favoriete plek in Apeldoorn

Mijn favoriete plek in Apeldoorn is de wijk de Parken. Omdat ik er woon en omdat het alles in zich heeft. Mensen die er veel voor over hebben om een monumentaal pand weer in oude luister te herstellen, het groen, de diversiteit van de wijk. Van huizen, scholen en kantoren tot panden waar zorg voor bejaarden wordt gegeven.

Woordvoerder: cultuurhistorie, jeugdzorg

Wijken: De Parken, Kerschoten, Welgelegen, Wenum Wiesel

Meer van Paula Donswijk-Bot