Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 17 februari 2020

Mooie week voor Apeldoorn

De Valentijnsweek eindigde fantastisch voor Apeldoorn, door de toezegging van het Rijk van de Regiodeals, 7,5 miljoen voor Cleantech en 12,5 miljoen voor de Veluwe. Goed werk van onze wethouders en onze lobby organisatie. Daarnaast verklaarde Defensie haar liefde aan Apeldoorn door aan te kondigen dat een vestiging van de Mariniers naar Nieuw Milligen komt met meer dan 1.500 werknemers.

Vanuit werkgelegenheidsperspectief: In de Jaren 60 en 70 (Tweede-schrijftafel-periode) heeft Apeldoorn veel nieuwe organisaties en bedrijven mogen verwelkomen. De Belastingdienst en Centraal Beheer zijn daar de bekendste exponenten van. Daarna zijn we (door Rijksbeleid) ook beeldbepalende organisaties kwijtgeraakt. Denk bijvoorbeeld aan de HTS autotechniek. Ook hebben we net naast de vestiging van een sociale academie gegrepen, omdat de OR er op het laatste moment een stokje voor stak. Tenslotte de verkoop van (Koninklijk) Wegener aan de Persgroep heeft er ook voor gezorgd dat in Apeldoorn weinig meer van dit bedrijf over is.

Heel goed dat Apeldoorn nu weer een grote werkgever mag verwelkomen. Deze past uitstekend bij onze Politie academie en de Marechaussee opleiding in de Koning Willem III kazerne. Apeldoorn gaat zich steeds meer ontwikkelen tot een Veiligheidsstad.

Met de kennis van nu zijn we erg positief over de komst. We hebben begrepen dat het nog wel een paar jaar duurt voordat de verhuizing daadwerkelijk is gerealiseerd. Dat biedt ons ook de ruimte om met de (gezamenlijke) overheden de komst voor te bereiden. Door een goede basisinfrastructuur in Nieuw Milligen hebben we daar het volste vertrouwen in.

Robert van Vliet
Fractievoorzitter