Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 oktober 2019

Persbericht: Wethouder Sandmann legt functie neer

PERSBERICHT, 29 oktober 2019

Mark Sandmann legt functie neer

Apeldoorn – Mark Sandmann heeft aan burgemeester Van Wingerden gemeld dat hij zijn functie als wethouder in Apeldoorn neer legt. Als verklaring hiervoor geeft Mark aan dat hij de verwachtingen van het Plein van de stad niet waar kan maken en daardoor zijn functie niet langer kan uitoefenen. Het bestuur en de fractie van D66 Apeldoorn betreuren dit enorm.

Bestuursvoorzitter Bart Schudel: “Wij kennen Mark als een stevige bestuurder die luistert, meedenkt en vervolgens achter én vóór de oplossing staat. Wij zien dat Apeldoorn, in zijn periode, weer iets meer Apeldoorns is geworden. Stevig en kundig besturen betekent ook dat je moeilijke keuzes moet maken als de besluitvorming in een dossier, zoals nu bij het Plein van de Stad, voor jou als bestuurder een onaanvaardbare kant op gaat. Ik spreek mede namens de fractie als ik zeg dat dit een dag is met een dubbel gevoel: stevige bestuurders staan ergens voor maar trekken soms ultieme conclusies.

Fractievoorzitter Maarten van Vierssen: “Wij vinden het bijzonder jammer dat Mark vertrekt. Vanzelfsprekend hebben wij begrip voor deze moeilijke beslissing. Mark heeft zich de afgelopen 12 jaar onvermoeibaar ingezet voor Apeldoorn, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen. Op zijn portefeuilles heeft hij grote stappen gemaakt voor Apeldoorn. We gaan een goede, gedreven en bekwame wethouder missen.”

Afdeling, bestuur en fractie zijn hem dankbaar voor zijn inzet en betreuren het ten zeerste dat hij deze beslissing heeft genomen. Bestuur en fractie van D66 Apeldoorn beraden zich over de opvolging van Mark Sandmann en verwachten op korte termijn een kandidaat te presenteren.