Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 november 2018

Pia Dijkstra over voltooid leven

Stadsdichter Aad van der Waal droeg het onderstaande gedicht voor:

Over (-) lijden

Geachte Dood, ik weet dat u het druk heeft

Toch stoor ik u met mijn oprecht verzoek

Vereer mij, als u om een lijdend mens geeft

met een vervroegd en kortdurend bezoek

Vandaag lijkt u veel zachter dan het leven

dat ik van anderen nog willen moet

Mijn naasten zijn nog allerminst bedreven

in ’t formuleren van een afscheidsgroet

 

Geachte Dood, ik lig hier te verrekken

en wil graag dat mijn as snel wordt verstrooid

Mijn naasten zien mij liever niet vertrekken

De symbiose blijkt nog onvoltooid

 

Mijn vrije wil bleek moeiteloos te vangen

te gijzelen door andermans verlangen

 

© Aad van der Waal

 

Op maandagavond 3 december komt Tweede Kamerlid Pia Dijkstra namens D66 naar Apeldoorn voor een bijeenkomst over voltooid leven. Op deze avond zullen we het gesprek aangaan over dit interessante onderwerp. Bijvoorbeeld over de vraag wie er gaat over het moment dat je hulp bij sterven kunt krijgen. U bent van harte uitgenodigd om met Pia Dijkstra, twee deskundigen en alle andere aanwezigen in discussie te gaan over dit thema.

Pia Dijkstra zal eerst een inleiding geven over (de initiatiefwet) voltooid leven. Vervolgens geven Dr. H.W.J.M. Wijsbek, (ethicus/filosoof UVA Amsterdam en lid Toetsingscommissie Euthanasie) en Dr. A.P.E. Sachs (huisarts en onderzoeker UMCU) een betoog over dit thema.

Maar u kunt natuurlijk ook al uw vragen stellen! Na de inleidingen is er volop de ruimte voor vragen en discussie over het wetsvoorstel van Pia Dijkstra over voltooid leven. De wet moet het mogelijk maken dat ouderen euthanasie kunnen krijgen als zij niet verder willen leven, maar in principe verder gezond zijn. Het doel hiervan is om mensen een waardig levenseinde te geven. Wat vindt u daarvan? Kom 3 december naar ACEC en praat mee!

Blijf op de hoogte via: https://www.facebook.com/events/332914267503949/