Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 27 januari 2018

PMA 18 januari & raadsvergadering 25 januari 2018

Tijdens de PMA van 18 januari 2018 en de raadsvergadering van 25 januari 2018 werden onder andere het Groenplan, Preventie- en Handhavingsplan Alcohol en Big Data besproken. Hier lees je wat D66 daar van vindt.

Groenplan

Het groene karakter van Apeldoorn behouden voor de toekomst. Dat was het doel van fractievoorzitter Paula Donswijk toen zij in 2016 de motie “groene blaadjes” indiende. Die motie heeft er toe geleid dat het college van B&W bezig is met een groenplan voor Apeldoorn. Dit groenplan werd afgelopen donderdag besproken in de politieke markt.  Maarten van Vierssen: “Het is goed om te zien dat er een goed plan komt, zodat Apeldoorn ook over vele jaren nog een mooie, groene gemeente is.”

Preventie- en Handhavingsplan Alcohol

Het college van B&W heeft aangegeven dat het preventiebeleid omtrent alcohol zich vooral gaat richten op (V)mbo’ers. Wat D66 betreft krijgen alle jongeren evenveel aandacht als het gaat om preventie omtrent alcohol, het maakt niet uit welke opleiding je volgt. Immers, een goede voorlichting is het halve werk. Daarnaast hebben wij aandacht gevraagd voor handhaving bij jongeren onder de 18. De NIX18 campagne is er immers niet voor niets en wij vinden dat de gemeente daarin verantwoordelijkheid moet nemen.

Big Data:

Jouw gegevens veilig! D66 vindt het belangrijk dat de gemeente jouw gegevens goed beveiligt. Persoonsgegevens mogen niet op straat belanden en daarom diende Haris Skalonjic in 2016 de motie “Grip op onze gegevens” in. Afgelopen donderdag is er tijdens de politieke markt naar aanleiding van de motie gesproken over Big Data. D66 blijft de ontwikkelingen kritisch volgen. Wij vinden privacy erg belangrijk.