Steun ons en help Nederland vooruit

RSS-feeds

Automatisch bericht krijgen wanneer er een nieuw item op onze website geplaatst is? Deze mogelijkheid biedt RSS. Onderstaand vindt u een handleiding die uitlegt wat RSS is en hoe u RSS kunt gebruiken.

Wat is RSS?
RSS, wat staat voor Rich Site Summary of RDF Site Summary, is een technisch hulpmiddel waarmee u zich op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Via RSS kunt u zich abonneren op zogenaamde ‘feeds’: inhoudsoverzichten die door een website gepubliceerd worden. Zodra er een nieuw artikel op de website verschijnt, worden deze automatisch van de website gedownload. De feed is dus altijd up-to-date en dat scheelt veel internet surf- en zoektijd. Op deze manier kunt u snel en gericht op de hoogte komen van het actuele aanbod en uw interesses op het internet. Met een reader is het bijhouden van uw favoriete websites net zo eenvoudig als het controleren van e-mail. Momenteel is er ook een mogelijkheid om u te abonneren op de nieuwsitems van D66 Apeldoorn.

Hoe gebruik ik RSS?
U kunt zich op verschillende manieren abonneren op RSS-feeds. De meest simpele methode is die via Internet Explorer. Die methode wordt hieronder omschreven. Daarnaast kunt u gebruik maken van aparte software.

 Abonneren op een feed via Internet Explorer
1. Open Internet Explorer
2. Ga naar http://www.apeldoorn.d66.nl/actueel/feed
2. Er opent zich een pagina welke de feeds van D66 Apeldoorn weergeeft. Door op de feeds te klikken, gaat u naar desbetreffende pagina.
3. Klik bovenaan de pagina op de knop ‘abonneren op deze feed’.
4. Geef de feed eventueel een naam, zoals ‘D66 Apeldoorn’. U kunt ook volstaan met de naam ‘nieuws’.
5. Optioneel: U kunt er voor kiezen om de feed toe te voegen aan de werkbalk favorieten. In dat geval komt de feed in uw werkbalk van Internet Explorer te staan.
6. Klik op ‘abonneren’.
7. U bent op de feed geabonneerd.
8. Indien u Internet Explorer opnieuw opstart, kunt u rechtsboven door op het icoontje van het sterretje te klikken uw feeds openen. Bij instellingen kunt u uw RSS Reader zo inrichten dat het gebruik ervan voor u gemakkelijk wordt. Verder kunt zich natuurlijk abonneren op meerdere nieuwsitems en interessante items delen met uw familie en vrienden.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018