Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Starten en wonen in Apeldoorn

Apeldoorn blijft groeien. D66 vindt het belangrijk om deze groei eerst op te vangen in de bestaande stad en niet in het kostbare groen om de stad heen. Zo blijft onze gemeente een fijne plek om te wonen, te winkelen en werken. Apeldoorn wordt steeds meer een studentenstad en stad voor jongeren. Voldoende (studenten) woningen zijn daarbij onmisbaar. Wij willen dat er de komende periode meer goed betaalbare (studenten/ jongeren) huisvesting komt.

Het winkelcentrum in de binnenstad is al vergroend en het Mercatorplein wordt aantrekkelijker gemaakt met een prachtige beek in het winkelgebied. Groeien binnen de bestaande stad heeft als voordeel dat de minder mooie plekken of oude gebouwen vaker een tweede leven krijgen door herontwikkeling en transformatie. Een tweede leven voor oude gebouwen zorgt ervoor dat we ons culturele erfgoed behouden voor de volgende generaties. Wij koesteren de (cultuur) geschiedenis van Apeldoorn.

Door tussen de bebouwde omgeving voldoende groene parkjes en speelveldjes over te houden zorgen we voor de groene “longen” in de stad.

D66: we wonen in een prachtige gemeente