Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 juli 2009

'Welstandsvrij bouwen maakt kavels aantrekkelijk'

Op verzoek van D66 gaat wethouder Reitsema aan de slag met een plan om een aantal kavels in de nieuwe wijk Zuidbroek in een welstandsvrij kader te laten vallen. Volgens Paula Donswijk-Bot maakt welstandsvrij bouwen het kopen van een kavel voor de doelgroep aantrekkelijker; woningen die op welstandsvrije kavels ontwikkeld worden, zijn immers gebonden aan minder regels dan woningen die op welstandsgebonden kavels gebouwd worden. Een motie met die welstandsvrije kavels mogelijk moet maken werd in de Raad goed ontvangen. Ook de Stentor berichtte hierover;

APELDOORN – Zuidbroek krijgt mogelijk meer welstandsvrije kavels dan aanvankelijk de bedoeling was. Wethouder Jolanda Reitsma beloofde vanavond op de politieke markt de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.

 

Reitsma deed die toezegging nadat D66 een motie had ingediend over welstandsvrije kavels. De Democraten willen daarmee de verkoop stimuleren. De kavels kosten tussen de 180.000 tot 340.000 euro. De gemeente besloot onlangs de verkoop niet langer per opbod te doen maar vaste prijzen te hanteren. Ook dat moet de verkoop stimuleren. D66 stelde de politieke markt vanavond voor een stap verder te gaan omdat ,,het langdurig onverkocht blijven van deze kavels ongewenst is.''(…het gehele artikel kunt u hier lezen.)